- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Husmanskost när den är som bäst.
Instruktioner
- Koka upp vatten och salt i en lagom stor gryta. Lägg ner köttet. Häll ev. på mer vatten och salt så att det täcker köttet. Lägg på locket och koka upp. Tag bort ev. skum som bildats i grytan med en sked.
- Skala och skär lök och morot i bitar. Lägg ner lök, morot, och kryddor i grytan. Låt kött och grönsaker koka på svag värme under lock tills köttet känns mört, 1 1/2 - 2 timmar. Prova med provsticka.
- Låt köttet vila i buljongen 15-20 min innan det skärs upp.
sås: Koka ner buljongen så att den blir koncentrerad och får ett bra tryck i smaken. Mät upp och sila ner buljongen i en kastrull. Rör ihop mjöl och vatten och vispa ner det i buljongen. Koka upp och låt koka ca 3 min. Tillsätt Philadelphia ost och pepparrot. Smaksätt med salt och peppar.
Servera köttet i skivor tillsammans med såsen eller skuret i bitar blandat med såsen. Potatis och smörkokta morötter är gott att äta till.
Publicerat den
29 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar