Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparrotsmarinerad kyckling med wokade grönsaker och ris

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Pepparroten kan variera i styrka så prova er fram med mängden till marinaden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklinginnerfilén i 2 cm stora bitar. Blanda riven pepparrot med soja, 1 dl vatten och honung i en bunke. Lägg ner kycklingen i bunken och blanda med marinaden. Koka ris. Strimla vitkål och paprika. Skala och skär morötter i tunna stavar. Skär rödlök i klyftor och zucchini i 1 cm breda halvmånar. Kärna ur och finhacka chilin. Skär champinjoner i fjärdedelar.
  2. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och fräs grönsakerna och svampen i tre omgångar på hög värme i 4 minuter/omgång. Lägg grönsakerna i en övertäckt skål allteftersom de blir klara, klipp över persilja och krydda med 2 krm salt. Blanda runt.
  3. Stek kycklingen med marinaden på hög värme i stekpannan i 5 minuter. Servera kycklingen med de wokade grönsakerna och riset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.