Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparrotsvisp

Pepparrotsvisp är en perfekt liten tub att ha i kylskåpet för allehanda maträtter och tillfällen – vardag som fest! Det gär självklart bra att göra sin egen pepparrotsvisp med grädde och pepparrot. Pepparrotsvisp passar utmärkt att göra en krämig sås på som ger en uppfriskande smak. Såsen kan göras både kall och varm och serveras till fisk, kött eller vegetariskt. Varför inte göra snittar med pepparrotsvisp till nästa festliga bjudning? Pepparrotsvisp tillsammans med kallrökt lax är en riktig aptitretare och en garanterad succé hos gästerna. En favorit är tunnbröd med pepparrotsvisp och lax som rullas och skärs i små stubbar. Det går också bra att göra snittarna med till exempel rostbiff eller fårfiol om man föredrar det.


Mixa tinade laxfiléer i mixer tillsammans med salladslök. Häll över laxsmeten i bunke och blanda i övriga ingredienser. Forma smeten till laxburgare och stek i smör ca 3 minuter på varje sida....

30 min
3-4

Blanda allt och kör några sekunder med elvispen. Lägg på lite persilja. färdig att ätas....

6-10
6

Hetta upp en gryta och bryn köttet i omgångar i smör. Salta och peppra under stekningen. Häll på buljongen och låt koka 1 tim med lock. Tillsätt lök, morötter, rotselleri, vitlök och timjan. Låt sjuda...

4

Sätt ugnen på 200 grader. Krydda biffarna. Stek i olivolja till lätt rosa eller mer. Rosta bröden snabbt längst ner i ugnen. Finhacka paprika, lägg dit köttet och dela de på snedden. Ringla över rikli...

2

Stek den tärnade potatisen, lägg på en tallrik. Bryn köttfärsen i lite av matfettet. Lägg den med potatisen. Fräs lök mjuk i matfett och blanda ner potatis och köttfärsen. Smaksätt med salt, peppar oc...

4
1

Lägg ut landgångsbröd. Bre på leverpastej Ha sen på bostongurka. Landgångsbröd Mjukost Landgångsbröd Leverpastej bostongurka landgångsbröd Mjukost Blanda Majonnäs och pepparotsvisp efter...

15
1

Skölj äpplena, kärna ur och skär dem i tunna klyftor. Mina skär jag ca 2-3 mm tjocka. Skölj ur purjolöken och skiva den tunt. Blanda gräddfilen och pepparoten slät. Man tar så mycket pepparrot...

30 min
6
1

Sätt på ugnen 200 grader. Riv osten och och lägg i högar på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera till de får färg ca 6-7 min. Ta ut och låt flarnen svalna. Hacka löken och skala räkorna. Blanda...

15 min
30

Bred färskosten på brödet, ganska tjockt lager. Skär varje brödskiva på mitten och sedan i tre delar till, så att varje brödskiva ger 9 bitar. (det där gör man ju förstås som man vill...) Vik en pa...

10 min
36

Skiva en färsk baguette i 10 sneda skivor. Droppa över lite olivolja på varje skiva. Lägg på en skiva saltrulle och ½ tsk pepparrotsvisp på varje brödskiva och garnera med en liten klyfta coctailt...

5 min
2-4

Riv västerbottenost på tunnbröd (typ Njalla). Gratinera i ugn tills osten smält, ta ut och bred på blandningen av rökt hjärta och crème fraiche. Rulla ihop och garnera med tomat och sallad...

10 min
4

Bred smör på brödet och lägg på salladsbladet. Lägg sedan på de två skivorna älgkött och tomat klyftorna i en hörna. Dela gurkskivorna på mitten och lägg dem i en hörna. Lägg sedan de tre paprikarin...

1
1

Börja dagen innan med att koka äggen i 5-6 minuter. Blanda majonnäs, tonfisk, klippt dill och cremefraiche så att du får en jämn och fin smet. Smaksätt med lite salt. Ett tips är att blanda majonn...

16 h
8-12

Koka pasta. Smörj in en ungssäker form och lägg den färdigkokta pastan där i. Klipp soltorkade tomater. lägg i färdiggrillad eller färdigkokt kycklingen. ( som du delat) i formen. Gör morotssåsen...


Bred på pepparrotsvispen på varje tunnbröd. Lägg på två skivor lax. Rulla ihop och skär i lagom stora snittar. Klart att servera...

10 min

Blanda ihop pepparotsvisp, creme frache och persilja. Bre sedan på det på tunnbrödet. Lägg på 3 st renskivor eller hamburgekött på brödet. Rulla ihop det tätt och skär sedan i ca3 cm breda bitar....

15 min
4

Se till att avokadosarna är mogna, när du klämmer på dem ska det kännas att du skulle kunna klämma sönder dem med lite ansträngning och skalet ska vara mer åt det bruna än det gröna hållet. Dela a...

1
3

Lägg potatisen på ugnsgallret, baka dem 45-60 min. Skär ett jack i den nybakta potatisen & tryck till så att de öppnar sig. Rör samman röran. Den räcker till 2 potatisar....

1 h
2
2

Bred generöst med färskost på varje tunnbröd. Täck med rökt kött, ringla pepparrotsvisp över. Rulla ihop till fasta tunnbrödsrullar. Täck noga med plastfolie och låt vila en stund i kylen innan du skä...

30
1

Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten Mosa den avrunna potatisen Späd med ca 3 dl potatisspad och häll tillbaks purén i kastrullen Krydda, slå på grädde och koka sakta några minuter Ti...

4
1

Smält matfettet. Skär kavringen i mindre bitar och lägg i en mixer eller matberedare tillsammans med det smälta matfettet. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diama...

4-6
1

Skär bort överflödigt fett. Pensla köttet jämt med en blandning av olja och vitlök. Grilla på varm grill i 6-8 minuter per sida för medelstekt kött. Häll vinäger och hackad lök i en kastrull. L...

1 h
6
1

Bred ut rensteksskivorna på en skärbräda. Lägg en klick pepparrotsvisp mitt på. Rulla ihop och knyt runt gräslöksstrån. Placera på uppläggningsfat....

10 min
6
1

Lägg ärtorna i en kastrull och häll på vin och buljong. Sjud under lock ca 5 min. Tillsätt crème fraichen och mixa till en puré. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Skeda upp purén lätt lj...

25 min
6-7

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.