Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparrotsvisp

Pepparrotsvisp är en perfekt liten tub att ha i kylskåpet för allehanda maträtter och tillfällen – vardag som fest! Det gär självklart bra att göra sin egen pepparrotsvisp med grädde och pepparrot. Pepparrotsvisp passar utmärkt att göra en krämig sås på som ger en uppfriskande smak. Såsen kan göras både kall och varm och serveras till fisk, kött eller vegetariskt. Varför inte göra snittar med pepparrotsvisp till nästa festliga bjudning? Pepparrotsvisp tillsammans med kallrökt lax är en riktig aptitretare och en garanterad succé hos gästerna. En favorit är tunnbröd med pepparrotsvisp och lax som rullas och skärs i små stubbar. Det går också bra att göra snittarna med till exempel rostbiff eller fårfiol om man föredrar det.


Blanda alla ingredienserna och garnera med lite dill....


Blanda såsen och låt den dra i kyl ca 1 timme....

10 min
5-6

Dela potatisen i stora bitar och lägg dem tillsammans med ägg, mjöl, grädde, persilja och peppar i en matberedare. Kör till en jämn smet. Värm oljan i en fettsnål stekpanna. Klicka matskedsstora kl...

10

Det rökta apelsinmarinerade ankbröstet köpte vi färdigt och skar det i lövtunna skivor som vi rullade ihop och la på kavring med lite pepparrotsvisp till. Poängen, förutom det möra köttet var hallonvi...

30 min
6

Blanda 200 g finhackad, kallrökt lax med 1,5 dl lättvispad grädde, 0,5 dl gräddfil, 0,5 dl finhackad dill och 1 msk pepparrot. Bred ut på landgångsbröd eller brödskivor hoplagda till en tårtbotten (j...

1 h
10

Lägg salladsblad på tunnbrödet. Blanda keso med lite pepparrotsvisp och bred ut på tunnbrödet. Lägg på renskav, hackad röd paprika och lite rödlök. Rulla ihop tunnbröden och slå in i smörpapper...

4

Potatiskakorna: Skala, skölj och dela potatisen i bitar. Lägg dem i en matberedare. Hacka gräslöken. Tillsätt mjöl, ägg, mjölk, gräslök, pepparrotsvisp, salt och peppar. Mixa till en grov smet. Smö...

6

Hetta upp en stekpanna, lägg i lite smör och låt biffarna steka ca 1 minut på varje sida. Salt och peppra. Fördela fyllningen på en halvan av biffen och vik över den andra. Servera med kokt eller ste...

4

Placera gröten i en djup tallrik. Fyll på med blåbärssoppan. Toppa gröten med malen kanel och ringla acasiahonung (alt. punch) över. För mera sting i gröten, toppa med pepparrotsvisp....

2 min
1

Koka upp vatten i en stor kastrull. Skala potatisen och skär den i fjärdedelar. Lägg den i det kokande vattnet, koka upp och låt koka cirka 15 minuter, tills den är mjuk, använd en provsticka. Låt...

4

Lägg ut två brödskivor till en avlång tårta eller forma till en rund. skala, kärna ur och finhacka gurkan. Strimla nötköttet och blanda med smör och pepparrot till en smidig massa. Rör ner créme fra...

10-12

1. Värm upp olivoljan i en stekpanna. Skiva champinjonerna och bryn dem i oljan. Pressa över vitlöken. 2. Rör ned créme fraichen. 3. Dela brödet i två delar, öppna även delarna från sidan. Bred...

4

Längsklyv brödet och bred tunt med ˝smör˝ på bägge mjukytorna. Lägg ett lager sallad på underhalvan. Tänk dig brödet i tredjedelar och klicka skaldjursröra på första tredjedelen. Skala räkorna och...

1

Lägg upp tortillan på en tallrik. Lägg på renskav, pepparrot, potatis, rödlök en bit från nederkanten. Vik upp nederkanten och rulla ihop Vegetarisk wrap Uteslut renskaven. Ersätt pepparrotsvispen...

10 min
1

Sätt ugnen på 220 grader. Skrubba potatisen och nagga med en gaffel. Kör in på full effekt i mikron i ca 15 minuter, lägg över dem i ugnen för en sista tillagningstid och för att få en god skorpa....

4

Smöra och kantskär brödskivorna, dela varje skiva i två bitar. Lägg på salladsblad, lax formad till en strut och några räkor. Spritsa på en klick pepparrotsvisp. Stick i dillkvistar och tunna små citr...

10

Fräs löken mjuk och ta upp. Strimla biffen. Höj värmen på plattan och stek hastigt lövbiffen nästan klar Salta och peppra. Sänk värmen, tillsätt lök och grädden med smakpastan och rör om. Koka...

4

Dela äggen och lägg på skedar eller serveringsfat. Lägg på små salladsblad. Spritsa en klick pepparrotsvisp på varje ägghalva och lägg på skinksnurror....

10 min

Kör vetemjöl, sesamfrön och tärnat smör till en smulig massa i matberedare. Tillsätt vattnet och kör tills degen blir en boll. Ta upp degen och tryck ut den i en avlång pajform, 10x34 cm stor. Låt...


Bred tunt med smör på tunnbrödet eller tunnbröden beroende på hur många du vill göra. Bred ut pepparrotsvispen och täck med saltrulle. Rulla ihop och låt vila i kylen i folie. Skär i munsbitar....

10 min
6

1. Förbered tillbehören, se respektive recept. Tomaterna delas, toppas med pepparrotsvisp och gratineras 3-4 minuter i 225 graders ugn. Broccolibuketterna kokas någon minut i lättsaltat vatten. 2....

4

Baka potatisen i mikro eller vanlig ugn. Beräkna 45-50 minuter i vanlig ugn i 200 grader, något längre om du virar in dem i aluminiumfolie. I mikron 5-8 minuter på full effekt beroende på storleken. B...

50 min
4

Lägg ut 4 brödskivor i rad. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och bred ut första fyllningen. Täck den med 4 brödskivor och bred ut nästa fyllning och täck med de sista brödbitarna. Rör iho...

8

Mixa olivolja, riven parmesanost, pinjenötter, pepparrotsvisp, persilja och vitlök till en slät smet. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna hastigt i smör, 4 minuter för medium. Halvera potatis...

25 min
4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.