Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparsås med cognac

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Fick denna underbara champinjonpepparsås när vi för några år sedan blev bjudna på fondue hos några kompisar.... Supergod till allt kött och även att ha i krustader till JULBORDET eller till PLANKSTEKEN eller till plommonspäckad fläskstek !!!!

Ingredienser

Instruktioner

Krossa svartpeppar,hacka lök och champinjoner fint och fräs detta i smör. Häll över cognac och låt puttra ett tag....(kan uteslutas) Häll över grädden och kalvfond. Låt sjuda ihop i minst 20-30 minuter. Rör om då och då :-) :-) :-) Ett måste på julbordet i minikrustader eller i krustader till planksteken.....eller till kött...... PRÖVA DETTA !!!!!

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • lissabonqashqai 29 oktober 2010

    Hej, ska det verkligen var 1,5 msk svartpeppar?

  • 7201 1 november 2010

    Ja, HEL svartpeppar som man krossar i mortel.....(den blir inte lika stark) Du kan ju testa med ½-1 istället. Lycka till......

  • kagebo 19 januari 2011

    Tack för reseptet, vi åt denna sås till plankstek och den fick högsta betyg av alla. Lite stark kanske, jag hade 1,5 msk.

  • kkmman 6 mars 2011

    Underbart god men något blaskig!

  • 7201 6 mars 2011

    Måste sjudas LÄNGE om inte annat så red av den med ljus Maizenaredning.

  • a-lie 27 november 2011

    Fantastiskt god sås!!!!

  • exfrun 3 februari 2012

    en helt otroligt god sås som jag gjorde till nyår. Fantastisk!!!! hade i torkade trattkantareller oxå som jag hade. kanon!!

  • kagebo 17 juni 2012

    Jättegod sås väldigt uppskattad av gästerna. Gör man den med vispgrädde blir den jättebra.

  • kagebo 17 juni 2012

    Jättegod sås väldigt uppskattad av gästerna. Gör man den med vispgrädde blir den jättebra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.