Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparstek med grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Får du oväntade gäster och måste snabbt trolla fram något gott att bjuda på? Då är denna kinainspirerade rätt lösningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torka av köttet. Banka ut skivorna lätt med handflatan. Lägg dem i en plastpåse, häll på sojan och låt dem marineras under tiden som grönsakerna förbereds.
  2. Skölj vårlöken och skär den i ringar Skölj och ansa sockerärterna och skär dem i sneda bitar. Ansa champinjonerna och skiva dem, häll över citronsaften. Ansa, skölj och strimla paprikan fint. Skölj böngroddarna och låt dem rinna av i en nätsil.
  3. Skala och hacka vitlöken fint. Dela chilifrukten på längden, ta bort kärnorna, skölj och strimla den fint.
  4. Smält matfettet på medelvärme i en fettsnål stekpanna. Bryn biffarna på båda sidor. Låt köttet steka färdigt på lägre värme. Ta upp biffarna. Häll i oljan och fräs grönsaker, svamp, vitlök, chili och grönpeppar under omrörning.
  5. Lägg i biffarna, häll på vinet och hetta upp alltsammans på nytt. Smaka av med salt. Lägg upp grönsakerna och köttet på en tallrik och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.