Får du oväntade gäster och måste snabbt trolla fram något gott att bjuda på? Då är denna kinainspirerade rätt lösningen.
Instruktioner
- Torka av köttet. Banka ut skivorna lätt med handflatan. Lägg dem i en plastpåse, häll på sojan och låt dem marineras under tiden som grönsakerna förbereds.
- Skölj vårlöken och skär den i ringar Skölj och ansa sockerärterna och skär dem i sneda bitar. Ansa champinjonerna och skiva dem, häll över citronsaften. Ansa, skölj och strimla paprikan fint. Skölj böngroddarna och låt dem rinna av i en nätsil.
- Skala och hacka vitlöken fint. Dela chilifrukten på längden, ta bort kärnorna, skölj och strimla den fint.
- Smält matfettet på medelvärme i en fettsnål stekpanna. Bryn biffarna på båda sidor. Låt köttet steka färdigt på lägre värme. Ta upp biffarna. Häll i oljan och fräs grönsaker, svamp, vitlök, chili och grönpeppar under omrörning.
- Lägg i biffarna, häll på vinet och hetta upp alltsammans på nytt. Smaka av med salt. Lägg upp grönsakerna och köttet på en tallrik och servera genast.
Publicerat den
3 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar