Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepprig fläskschnitzel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

prova detta klassiska recept på pepparstek. Den krämiga såsen är enkel att laga och smakar gudomligt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort ev fett från schnitzlarna och platta till dem lätt. Krossa pepparkornen och blanda dem med salvian på en tallrik.
  2. Panera schnitzlarna med peppar- och salviablandningen. Tryck till med fingrarna så att båda sidorna täcks väl.
  3. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna. Lägg ner schnitzlarna och stek dem i ca 15 minuter på medelvärme. Vänd dem en gång. Lägg schnitzlarna på ett uppvärmt serveringsfat och täck över med aluminiumfolie.
  4. Häll vinet eller buljongen i stekpannan så att vätskan blandas med köttskyn och stekresterna. Sätt upp värmen och koka upp. Blanda ner crème fraiche och koka upp under omrörning. Servera såsen med pepparschnitzlarna.
  5. Servera med grillade champinjon- och tomathalvor och hasselbackspotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.