Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepprig kycklingsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Till pastan. Passar utmärkt till ett gott rosévin, t ex Puycheric, nr 2209, som är mycket prisvärt. Till vardags kan man hoppa över marinering av köttet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att tärna kycklingköttet till marinaden. Lägg i skål och häll över oljan, balsamicon, salt och peppar. Rör om och låt stå minst 20 minuter, men helst 2 timmar, före tillagning av såsen.
  2. Hacka salladslök, lök, paprika och svampen. Hetta upp en stekpanna och häll i köttet tillsammans med marinaden (hetta upp oljan om det inte marinerats). Låt det stekas några minuter innan lök och paprika tillsätts. Fortsätt steka tills löken blivit mjuk och köttet är så gott som genomstekt.
  3. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt svampen och kryddorna i stekpannan och rör om. Rör ner osten och häll över grädden. Låt koka ihop några minuter. Tillsätt vatten från pastakoket. Rör om och smaka av. Salta ytterligare om det behövs. Servera till pastan och njut!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaullabritt 31 mars 2014

    Mycket god kycklingrätt. Jag ersatte Cantadou med Philadelphiaost + en matsked pepparblandning, tog lite mindre grädde och tillsatte vatten till lämplig konsistens. Godkänt av familjen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.