Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepprig rulltårta med syrligt inre

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Generöst med kryddor i kaksmeten och en härligt syrlig ostkräm gör att ingen glömmer den här kakan i första taget.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyllning: Blanda Philadelphiaost, limesaft och florsocker.
  2. Kaka: Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker fluffigt. Lägg i morötterna. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och rör ner det i smeten tillsammans med mjölk.
  3. Fördela smeten jämnt på en långpanna täckt med bakplåtspapper. Grädda i ca 4 min. Lägg kakan upp och ned på ett bakplåtspapper och lossa papperet som kakan gräddats på. Låt den svalna under en plåt.
  4. Lägg ut ett tjockt lager med kräm. Tjockare i början och tunnare mot slutet. Rulla ihop kakan försiktigt. Spara lite kräm att breda ut på utsidan av rullen. Rulla i kokos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.