Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Per Morbergs buljongbräserade fläskkotletter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Tar lite tid att göra men är väl värt besväret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta, peppra och bryn kotletterna gyllenbruna i smör i en järngryta. Skala och skär rotfrukter och lök i bitar och låt dem bryna med kotletterna på slutet. Tillsätt buljong, lagerblad, vitpepparkorn, timjan och eventuellt lite salt. Koka upp och låt kotletterna sjuda på svag värme tills köttet släpper från benen. (Det kan ta allt mellan 30 till drygt 60 minuter.)
  2. Servera kotletterna garnerade med persilja och några timjankvistar tillsammans med champinjonsåsen och impotatisen. Glöm inte att ösa upp på tallriken av den härliga buljongen.
  3. Champinjonsås Skölj, ansa och hacka champinjonerna. Finhacka schalottenlökarna och fräs dem tillsammans med svampen i smöret tills svampen har blivit gyllenbrun och vätskan avdunstat. Rör ner vin, portvin och grädde och koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt sjuda utan lock, eller med locket på glänt, i cirka 30 minuter tills såsen fått rätt konsistens. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar och servera i små skålar vid sidan av.
  4. Impotatis Skala rotfrukter och lök. Skär morot, palsternacka och lök i små bitar och lägg dem med de hela, skalade potatisarna i en kastrull. Häll på buljong från kotletterna, men se till att det finns buljong kvar så att det fortfarande täcker köttet. Behövs mer vätska till potatisarna så fyll på med vatten. Lägg ner lagerbladet, salta och koka tills potatisen är klar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.