Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Per Morbergs gulaschsoppa

En värmande gulasch med lite sting att sörpla i sig efter en dag på fjället, bättre än så blir det knappast! Gulaschsoppa är en traditionell ungersk rätt och är en blandning mellan gryta och soppa, lite beroende på hur man föredrar den – med stora eller mindre bitar. Per Morberg gör en gulaschsoppa på vildsvin vilket kan kännas lite annorlunda, men också oväntat gott och passande med sin viltsmak. Visst går det lika bra att använda nötkött om man föredrar det, gör då som per morberg och välj högrev till din gulaschsoppa. En enklare anrättning – och dessutom kanske mer uppskattad av barnen – får du om du gör din gulaschsoppa med köttfärs.


Skala och hacka lök och potatis. Kärna ur, skölj och strimla paprikorna. Strimla vitkålen. Bryn köttfärsen i olja i en stekpanna och rör det grynigt. Lägg över i en stor kastrull. Fräs lök, paprik...

5-6
33

Skala och skär potatisen i tärningar,finhacka löken. Strimla och skär paprikan i mindre bitar. Stek köttfärsen och salta och peppra den. Ta en stor gryta och fräs löken i margarin, tillsätt potatisen...

50 min
6-8
4

Hacka löken och stek den gyllengul i lite olja. Tillsätt paprikapulvret tillsammans med 3 msk vatten. Skär köttet i små tärningar och blanda ner tillsammans med resterande kryddor. Bryn köttet fö...

4
2

Stek lök, potatis, quornfärs i olja. Krydda väl. Tillsätt tomatkross och vatten. Tillsätt bönor och linser. Pressa vitlök och tillsätt. Häll lite sojasås över. Låt koka upp och koka tills potatis,...

30 min
4

Salta, peppra och bryn kotletterna gyllenbruna i smör i en järngryta. Skala och skär rotfrukter och lök i bitar och låt dem bryna med kotletterna på slutet. Tillsätt buljong, lagerblad, vitpepparkorn,...

3 h
4

Lägg i smör i en stor stekgryta. Hacka löken grovt och lägg i den i grytan. Låt fräsa en stund, slå sedan i paprikapulver och rör om. När löken är mjuk och glansig, efter 5-10 min, så ta upp den....

10

Hacka morötter, paprika och lök i små bitar och tärna köttet. Lägg köttet och paprikapulvret i en stekpanna och när det är brynt, lägg i grönsakerna och bryn lätt. Lägg i grönsakerna och köttet...

3 h
4

Skär löken, paprikan och sellerin. Skär potatisen i bitar. Grovriv vitlöken. Häll 1.8 l vatten i en gryta. Tillsätt potatisen, paprikan, sellerin, vitlöken, krossade tomater, 4 grönsaksbuljongtärninga...


Ansa och skölj paprikorna, skala morötterna och löken. Skär paprika, morötter och gul lök i centimeterstora bitar, hacka vitlöken. Fräs gul lök och vitlök i 2 matskedar olivolja i en stor gryta...

30 min
4
10

Skär köttet i små tärningar och grovhacka löken. Bryn kött och lök i fett. Lägg över det i en gryta. Skala och tärna potatis och morötter. Lägg potatis och morötter och resten av ingredienserna ut...

4
2

Skala och finhacka lökarna och vitlöken. Skär paprikorna, sellerin och potatisarna i tärningar. Bryn köttfärsen tillsammans med löken, vitlöken, paprikan, sellerin och potatisen. Krydda med paprika...

40 min
4
2

Stek korvskivorna knapriga i sitt eget fett, låt rinna av på hushållspapper.Vispa upp crème fraiche och blanda i svartpeppar och persilja. Smaka av med salt om det behövs Värm gulaschen enligt inst...

4
1

Fräs löken med margarin i en gryta. Tillsätt potatis, tomatpuré, vatten, buljong och kryddor. Koka under lock cirka tio minuter. Smula ner köttfärsen och koka ytterligare fem minuter. Smaka av med sal...

4
1

Bryn köttet i olja i het panna så att det får en brynt yta. Lägg i löken mot slutet. Fräs kryddorna och vitlöken i olja i en gryta och lägg ner det brynta köttet i den. Tillsätt krossade tomater, r...


Skär köttet i tärningar och bryn det i Norrmejerier Smör. Skala dela och skiva löken och låt fräsa med köttet. Pressa i vitlök och tillsätt paprikapulver, kummin, mejram och citronskal. Späd...

4-6

Bryn färsen smulig i smör i en gryta. Skär korven i tunna slantar. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprkorna i bitar. Skala och tärna potatiserna. Lägg ner korv, lök, paprika och...

40 min
4

Bryn färsen smulig i smör i en gryta. Skär korven i tunna slantar. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och tärna potatisarna. Lägg ner korv, lök, paprika och p...

4

Skala och hacka löken och vitlöken. Skala potatisen och skär i små tärningar. Smält margarinet i en stor gryta eller kastrull. Fräs löken, vitlöken, potatisen och köttfärsen ett par minuter. Se ti...

45 min
4

Skär korven i små bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och hacka paprikan. Bryn köttfärsen i smör i en gryta så att den blir smulig. Rör i korv, lök och paprika och låt det fräsa någon minut...

4

Putsa bort eventuella senor och skär köttet i små tärningar. Finhacka löken och paprikan. Bryn köttet i matolja, salta och peppra en aning och tillsätt lök och paprika efter ett tag. Krossa vitlöken...

4

Skär köttet i 2-3 cm stora tärningar. Koka upp köttet en gång i kallt vatten för att blanchera det. Häll av just när det kokat upp. Skölj av köttet och fyll på med nytt vatten. Skala och skölj gr...

1 h 30 min
4
10

Skär löken i grova bitar och hacka vitlöken. Bryn löken sakta i en stekgryta utan att den tar färg. Tillsätt paprikapulver, kummin, tomatpuré och lagerblad. Kärna ur och skär paprikan i bitar och l...

2 h
4
4

Värm vattnet till 37 grader och lös upp jästen i lite av det. Tillsätt resen av vattnet, den pressade potatisen, salt och lite av mjölet i en hushållsassistent. Tillsätt mer mjöl i omgångar. Låt mask...

1

Dela sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite ljumt vatten. Tillsätt, olja, salt, vetemjöl och resten av vattnet. Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunken. Jäs under bakduk ca 30...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.