Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Per Morbergs gulaschsoppa med köttfärs

En värmande gulasch med lite sting att sörpla i sig efter en dag på fjället – mycket bättre än så blir det knappast! Gulaschsoppa är en traditionell ungersk rätt och är en blandning mellan gryta och soppa, lite beroende på hur man föredrar den – med stora eller mindre bitar. Per Morberg gör en gulaschsoppa på köttfärs som går snabbt att slänga ihop och uppskattas framförallt av barnen. Visst går det lika bra att använda ett annat nötkött om man föredrar det, gör då som Per Morberg och välj högrev till din gulaschsoppa.


Skala och hacka lök och potatis. Kärna ur, skölj och strimla paprikorna. Strimla vitkålen. Bryn köttfärsen i olja i en stekpanna och rör det grynigt. Lägg över i en stor kastrull. Fräs lök, paprik...

5-6
33

Fräs löken med margarin i en gryta. Tillsätt potatis, tomatpuré, vatten, buljong och kryddor. Koka under lock cirka tio minuter. Smula ner köttfärsen och koka ytterligare fem minuter. Smaka av med sal...

4
1

Strimla purjon, skiva potatisen och tärna skinkan. Bryn purjo och svamp, tillsätt köttfärsen. Bryn. Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt senap, skinka, buljong och smaka av med salt och peppar....

4
22

Skala och hacka löken. Fräs den i matfett i en traktörpanna eller dyligt. Tillsätt curry och köttfärs och låt detta bryna med ett par minuter. Rör ner riset och späd med grönsaksbuljong. Låt koka...

40 min
4
18

Skär köttet i 2-3 cm stora tärningar. Koka upp köttet en gång i kallt vatten för att blanchera det. Häll av just när det kokat upp. Skölj av köttet och fyll på med nytt vatten. Skala och skölj gr...

1 h 30 min
4
10

Vispa ihop pannkakan till en jämn smet. Låt svälla en stund. Smörj ett bakplåtspapper och häll smeten på pappret i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 20 min. Låt stå kvar några mi...

6
5

Sätt ugnen på 200 grader. Bryn löken och köttfärsen, tillsätt tomatpuré och lite ketchup. Krydda (fritt fram för egna smaksättningar) Blanda ihop bulldegen, låt den jäsa 30 minuter. Kavla ut d...

30
5

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i durkslag. Stek köttfärsen och blanda i krossade tomater och den rivna moroten. Låt koka i 5 minuter och varva sedan pasta och köttfärs i...

45 min
4
4

Blanda det heta vattnet med buljongtärningen. Skala och hacka löken. Blanda buljong, mjölk, lök, köttfärs och persilja. Krydda med salt och peppar efter smak. Ställ in blandningen i kyl. Skala...

6
3

Skala potatis och morötter, skär potatisen i mindre bitar (som halva hönsägg ungefär) och slanta morötterna. Koka tillsammans med vattnet, buljongtärningarna och kryddpepparn tills morötter och po...

45 min
4
2

Börja med att hacka nästan hela av den halva löken. Spar den sista biten och skär i halva bågar. Finhacka vitlöken. Bryn den finhackade löken och vitlöken i stekpannan och häll på köttfärsen. Stek...

2
1

Blandning 1 Blanda alla ingredienser utom vindruvsblad, pressa vattnet ur vindruvsbladen noga så att de är riktigt torra. Tag en liten mängd ( ett finger ungefär) ris Köttblandingen. (Går lika bra m...

1

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i bitar. Fräs lök, vitlök och blandfärs i olivoljan. Tag stekpannan från värmen och rör ner de marinerade soltorkade tomate...

4

Salta, peppra och bryn kotletterna gyllenbruna i smör i en järngryta. Skala och skär rotfrukter och lök i bitar och låt dem bryna med kotletterna på slutet. Tillsätt buljong, lagerblad, vitpepparkorn,...

3 h
4

Blanda samman pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en smord pajform. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 15 minuter, 200 grader. Hacka löken, skiva svampen och tärna paprika...

4

Koka pastan. Under tiden, fräs finhackad lök med skivade champinjoner och köttfärs. Pressa i vitlök när det stekt klart. Smula ner ädelost, buljongtärningar och häll på grädde och mjölk. Låt puttra ih...

10

Skala och hacka löken. Skala morötterna och skiva i mindre bitar. Skär äpplet i tärningar. Bryn köttfärs i lite smör eller olja. Tillsätt lök, äpple, kikärter, curry, spiskummin, salt och peppar och...


Mät upp ca 3 liter vatten i en kastrull och lägg i köttbuljongen. Skär vitkålen i strimlor. Koka upp vattnet med buljongen och lägg sedan i kålen. Låt koka tills kålen är halvmjuk. Tillsätt mera vatt...

2 h
10

Koka penne enligt anvisning på paketet. Sätt ugnen på 250 grader. Ansa purjolöken och skär i skivor och bryn den lite lätt i rapsoljan. Bryn köttfärsen tillsammans med purjolöken. Tillsätt tomatkr...

4

Börja med att göra bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Bryn vitlöksklyftan (pressad) tillsammans med salt och peppar. Häll i köttfärsen och fräs tills den blir klar. Gör tzatsiki. Hä...

30 min
4

Finhacka räkorna och blanda dem väl med köttfärsen i en skål. Tillsätt soya, hackad vårlök, hackad ingefära och brunsocker. Rör om tills det är jämnt fördelat. Tina wonton-arken och placera ungefär...

1 h
8

Degen: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om. Blanda ner mjölet, saltet och rapsoljan. Knåda degen med hjälpa av en elvisp i 5 minuter. Låt sedan degen jäsa under duk i 30–40 minut...

4

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och dela squashen och gröp ur med en sked. Lägg halvorna i en smord form och pensla med olivolja. Baka i 10 minuter högt upp i ugnen. Riv morötterna grovt och stek e...

1 h
4

Blanda vatten, salt och olja, häll på mjöl tills det blir en fast deg. Låt degen vila ca 20 minuter. Stek under tiden köttfärs, lök och tillsätt kryddorna. Strö mjöl på bordet (lite bara) Sätt...

1
10

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.