Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Per Morbergs gulaschsoppa med köttfärs

En värmande gulasch med lite sting att sörpla i sig efter en dag på fjället – mycket bättre än så blir det knappast! Gulaschsoppa är en traditionell ungersk rätt och är en blandning mellan gryta och soppa, lite beroende på hur man föredrar den – med stora eller mindre bitar. Per Morberg gör en gulaschsoppa på köttfärs som går snabbt att slänga ihop och uppskattas framförallt av barnen. Visst går det lika bra att använda ett annat nötkött om man föredrar det, gör då som Per Morberg och välj högrev till din gulaschsoppa.


Skala och hacka lök och potatis. Kärna ur, skölj och strimla paprikorna. Strimla vitkålen. Bryn köttfärsen i olja i en stekpanna och rör det grynigt. Lägg över i en stor kastrull. Fräs lök, paprik...

5-6
33

Fräs löken med margarin i en gryta. Tillsätt potatis, tomatpuré, vatten, buljong och kryddor. Koka under lock cirka tio minuter. Smula ner köttfärsen och koka ytterligare fem minuter. Smaka av med sal...

4
1

Strimla purjon, skiva potatisen och tärna skinkan. Bryn purjo och svamp, tillsätt köttfärsen. Bryn. Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt senap, skinka, buljong och smaka av med salt och peppar....

4
22

Skala och hacka löken. Fräs den i matfett i en traktörpanna eller dyligt. Tillsätt curry och köttfärs och låt detta bryna med ett par minuter. Rör ner riset och späd med grönsaksbuljong. Låt koka...

40 min
4
18

Blanda köttfärsen med salt och peppar och eventuellt andra kryddor. Prova dig fram till hur stor klick köttfärs du ska ta för att det ska fylla stekpannebotten efter att den är utkavlad. Ta en re...

10-12
12

Blanda samman degen till pizzabotten som en vanlig jäsdeg. Låt jäsa i 60 minuter. Sätt in en plåt i ugnen i 250 grader. Dela degen i fyra delar och kavla ut dem till platta rundlar. Lägg öve...

4
10

Vispa ihop pannkakan till en jämn smet. Låt svälla en stund. Smörj ett bakplåtspapper och häll smeten på pappret i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 20 min. Låt stå kvar några mi...

6
5

Sätt ugnen på 225grader. Fräs lök, paprika, kött och kantareller. Krydda och pressa i vitlöken och slå i crème fraiche och lägg i buljongtärningen. Låt puttra en stund. Rör om och smaka av. Iblan...

4
5

Sätt ugnen på 200 grader. Bryn löken och köttfärsen, tillsätt tomatpuré och lite ketchup. Krydda (fritt fram för egna smaksättningar) Blanda ihop bulldegen, låt den jäsa 30 minuter. Kavla ut d...

30
5

Stek köttfärsen först, blanda sen champinjonerna, den skivade löken och pressade vitlöken. Tillsätt 2 dl vatten. När allt är brynt, blanda i morötter och krossade tomater. Salta och peppra efter behov...

4-6
5

Sätt ugnen på 200 grader. Bryn vitkålen och löken i smör. Lägg blandningen åt sidan och bryn färsen. Blanda sedan i krossade tomater, tomatpuré, vatten, dijonsenap, buljongtärning, vitlök och kry...

4

Skala och skär potatisen i tärningar,finhacka löken. Strimla och skär paprikan i mindre bitar. Stek köttfärsen och salta och peppra den. Ta en stor gryta och fräs löken i margarin, tillsätt potatisen...

50 min
6-8
4

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i durkslag. Stek köttfärsen och blanda i krossade tomater och den rivna moroten. Låt koka i 5 minuter och varva sedan pasta och köttfärs i...

45 min
4
4

Blanda det heta vattnet med buljongtärningen. Skala och hacka löken. Blanda buljong, mjölk, lök, köttfärs och persilja. Krydda med salt och peppar efter smak. Ställ in blandningen i kyl. Skala...

6
3

Hacka löken och stek den gyllengul i lite olja. Tillsätt paprikapulvret tillsammans med 3 msk vatten. Skär köttet i små tärningar och blanda ner tillsammans med resterande kryddor. Bryn köttet fö...

4
2

Skala potatis och morötter, skär potatisen i mindre bitar (som halva hönsägg ungefär) och slanta morötterna. Koka tillsammans med vattnet, buljongtärningarna och kryddpepparn tills morötter och po...

45 min
4
2

Skala lökarna och hacka grovt. Stek lök och curry i olja, fräs några minuter. Klicka i köttfärsen och fräs under omrörning. Strö över salt. Häll i kokosmjölk och krydda med basilika. Sjud färsen...

30 min
4
2

Börja med att göra pajdegen. Blanda alla ingredienser i en matberedare det går snabbast. Låt den vila kallt medan du gör fyllningarna. Hacka löken och bryn den tillsammans med köttfärsen. Krydda me...

4
1

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop ingredienserna till degen. Tryck ut den i en 24 eller 28 cm rund form, jag använde en 28 cm rund form. Låt stå kallt medan du gör köttfärsen. Hacka löken oc...

4-5
1

Börja med att hacka nästan hela av den halva löken. Spar den sista biten och skär i halva bågar. Finhacka vitlöken. Bryn den finhackade löken och vitlöken i stekpannan och häll på köttfärsen. Stek...

2
1

Blandning 1 Blanda alla ingredienser utom vindruvsblad, pressa vattnet ur vindruvsbladen noga så att de är riktigt torra. Tag en liten mängd ( ett finger ungefär) ris Köttblandingen. (Går lika bra m...

1

Stek lök, potatis, quornfärs i olja. Krydda väl. Tillsätt tomatkross och vatten. Tillsätt bönor och linser. Pressa vitlök och tillsätt. Häll lite sojasås över. Låt koka upp och koka tills potatis,...

30 min
4

Salta, peppra och bryn kotletterna gyllenbruna i smör i en järngryta. Skala och skär rotfrukter och lök i bitar och låt dem bryna med kotletterna på slutet. Tillsätt buljong, lagerblad, vitpepparkorn,...

3 h
4

Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten minst 15 minuter. Skala och skiva eller klyfta potatisen grovt Skär paprikan i grova bitar. Skiva och bryn löken lätt. Varva köttfärs och övriga ingresienser i...

1 h
4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.