Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Per Morbergs persikopaj på Kasberget

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Persikorna är mogna nu...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här: Vispa smör och socker i 5 minuter i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
  2. Blanda i vattnet och mjölet och knåda ihop degen utan att överarbeta den. Du kan också blanda alla ingredienser i matberedare. Låt degen vila i plastfolie cirka 1 timme i kylen.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Kavla ut degen och klä botten och kanter på en rund form (cirka 20 cm i diameter).
  5. Grädda pajbottnen i 20–25 minuter på mittersta falsen i ugnen.
  6. Rör under tiden samman ost och socker till fyllningen i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda väl till en jämn smet.
  7. Tvätta citronen noga och riv ner det gula på skalet i bunken.Häll ostsmeten i den gräddade pajformen.
  8. Skiva tunna klyftor av persikorna och lägg dem i ett solfjädersmönster ovanpå ostsmeten.
  9. Ställ in formen i ugnen igen och grädda pajen i 20–25 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kickisa 24 september 2010

    Med 1 tsk kanel i degen så blir den ännu godare.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.