- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Persikorna är mogna nu...
Instruktioner
- Gör så här:
Vispa smör och socker i 5 minuter i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
- Blanda i vattnet och mjölet och knåda ihop degen utan att överarbeta den. Du kan också blanda alla ingredienser i matberedare. Låt degen vila i plastfolie cirka 1 timme i kylen.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kavla ut degen och klä botten och kanter på en rund form (cirka 20 cm i diameter).
- Grädda pajbottnen i 20–25 minuter på mittersta falsen i ugnen.
- Rör under tiden samman ost och socker till fyllningen i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda väl till en jämn smet.
- Tvätta citronen noga och riv ner det gula på skalet i bunken.Häll ostsmeten i den gräddade pajformen.
- Skiva tunna klyftor av persikorna och lägg dem i ett solfjädersmönster ovanpå ostsmeten.
- Ställ in formen i ugnen igen och grädda pajen i 20–25 minuter.
Publicerat den
27 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Med 1 tsk kanel i degen så blir den ännu godare.