Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Peranakansk Fiskkaka

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett recept från Niklas mat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skrapa bort skinnet från gurkmejan med en sked. Använd gärna gummi- eller plasthandskar då gurkmejan lätt färgar av sig.
  3. Kör gurkmeja, schalottenlök, hackat citrongräs, koriander, cashewnötter, skalad och hackad galanga och ingefära i matberedare. Tillsätt matolja under tiden om det verkar torrt. Mixa till en pasta.
  4. Slå upp röran i en stekpanna tillsammans med matolja. Rör om. Låt stå på spisen medan du förbereder fisken.
  5. Filéa och hacka fisken i bitar om cirka 3x3 centimeter.
  6. Öppna en burk kokosmjölk och slå av den tunnare vätskan överst så att det bara är den krämiga "grädden" kvar. Häll kokosmjölken i en skål. Blanda ner fisken. Rör ner den värmda röran och två ägg.
  7. Lägg över blandningen i en ugnsfast form och täck med aluminiumfolie. Ställ in i ugnen i 30 minuter.
  8. Ta formen ur ugnen och servera med vitt kokt ris och skivad lime. Toppa med rostade sesamfrön.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.