- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Ett recept från Niklas mat.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skrapa bort skinnet från gurkmejan med en sked.
Använd gärna gummi- eller plasthandskar då gurkmejan lätt färgar av sig.
- Kör gurkmeja, schalottenlök, hackat citrongräs, koriander, cashewnötter, skalad och hackad galanga och ingefära i matberedare.
Tillsätt matolja under tiden om det verkar torrt.
Mixa till en pasta.
- Slå upp röran i en stekpanna tillsammans med matolja. Rör om. Låt stå på spisen medan du förbereder fisken.
- Filéa och hacka fisken i bitar om cirka 3x3 centimeter.
- Öppna en burk kokosmjölk och slå av den tunnare vätskan överst så att det bara är den krämiga "grädden" kvar. Häll kokosmjölken i en skål. Blanda ner fisken. Rör ner den värmda röran och två ägg.
- Lägg över blandningen i en ugnsfast form och täck med aluminiumfolie. Ställ in i ugnen i 30 minuter.
- Ta formen ur ugnen och servera med vitt kokt ris och skivad lime. Toppa med rostade sesamfrön.
Publicerat den
23 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar