Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Perfekt Pizzadeg

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En perfekt pizzadeg som är lätt att göra, ger många tunna, goda pizzor och smakar som pizzabagarens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över det ljumma vattnet och rör om till jästen löst sig. Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig, hushållsmaskin eller elvisp med degkrokar är att rekomendera. Ju mer man knådar desto bättre. Låt jäsa under duk i 1 timma.
  2. Stjälp upp degen på mjölat bord och arbeta den smidig på nytt. Dela den i fyra delar och kaval ut dem till tunna runda plattor. Lägg dem på bakplåtsklädda plåtar.
  3. Lägg på den fyllning du vill ha & grädda i 225 grader i 10 till 15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Erajscha 8 september 2009

    Jag använde kärnvetemjöl med fullkorn och det blev en superbra pizzadeg! Tusen tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.