Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Perfekta krutonger

(2 kommentarer)  
 • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Jag har länge försökt göra de perfekta krutongerna. Detta receptet snickrade jag ihop idag, och det blev väldigt lyckat. Hittar du förresten ett längre recept på krutonger, säg gärna till. Detta ser ju ut att vara jättekomplicerat, men det är inte så farligt, och det är helt värt det!

Ingredienser

Instruktioner

 1. Sätt ugnen på 125 grader.
 2. Skär formbröden i små kuber, gärna med kanten kvar. Smält smöret i micon, vare sig det är flytande eller fast smör. Skiva vitlöken för att undvika att du får en stor sammanhängande bit vitlök. Pressa sedan ner vitlöken i smöret.
 3. Lägg hälften av brödbitarna i en burk med lock, slå över smöret. Lägg snabbt på locket och skaka om väl. Öppna locket, tillsätt resten av brödet och skaka sedan om väl igen. Varför jag gör såhär är för att de ska bli helt täckta av smör. och de allra största bitarna vitlök fastnar på kanten av burken och slipper följa med i ugnen och bli bittra. Det går även att använda en plastpåse att skaka i, men en burk är helt enkelt lättare och smidigare.
 4. Sprid ut på ett bakplåtspapper och sätt in långt ner i ugnen. Rör om då och då och efter 20 minuter, öka värmen till 225 grader. Då är de ca 5 minuter kvar tills de är klara, se bara till att de inte bränns. Känn med fingret på dem, är de mjuka är de inte klara. När de fått fin färg lyft upp pappret från plåten och häll ner krutongerna i ett durkslag. Skaka om några sekunder och häll sedan upp i en skål, krydda gärna med persiljade. Godast att äta direkt, när de är ljumna. Går även att spara några dagar, i en plastpåse.

Liknande recept

Kommentarer (2)

 • MichaelaF 25 mars 2011

  Kanon!! De blev verkligen superba :)

 • Supervanten 18 november 2012

  Supergoda!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.