Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pers Coeur de Filet Provencale

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En klassiker med mycket vitlök. Gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vitlökssmöret: Pressa vitlöksklyftorna. Blanda alla ingredienser. Smaka av och tillsätt mer vitlök om så önskas
  2. Sätt på ugnen på 175 grader
  3. Potatis: Skala och skiva potatisen i cirka 0,5 centimeter tjocka skivor. Skölj skivorna i kallt vatten och torka av dem med handduk eller hushållspapper. Stek potatisskivorna i omgångar i olja i en stor stekpanna tills de fått fin färg och nästan är genomstekta.
  4. Oxfilé: Salta och peppra oxfilén rikligt runt om. Bryn i en panna runt om. Stek i mitten av ugnen tills den tjocka delen når 62-64 grader för rosafärgat kött. Låt köttet vila i 15 minuter i folie.
  5. Lägg potatisen i en långpanna och låt stå i ugnen i 15 minuter tills skivorna är mjuka. Skär upp köttet i 1-2 centimeter tjocka skivor och lägg på potatisbädden. Klicka på vitlökssmöret över och låt det smälta något. Behövs det extra värme gratinera snabbt i ugnen. Strö över persilja och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.