- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En klassiker med mycket vitlök. Gott!
Instruktioner
- Vitlökssmöret: Pressa vitlöksklyftorna. Blanda alla ingredienser. Smaka av och tillsätt mer vitlök om så önskas
- Sätt på ugnen på 175 grader
- Potatis:
Skala och skiva potatisen i cirka 0,5 centimeter tjocka skivor. Skölj skivorna i kallt vatten och torka av dem med handduk eller hushållspapper. Stek potatisskivorna i omgångar i olja i en stor stekpanna tills de fått fin färg och nästan är genomstekta.
- Oxfilé:
Salta och peppra oxfilén rikligt runt om. Bryn i en panna runt om. Stek i mitten av ugnen tills den tjocka delen når 62-64 grader för rosafärgat kött. Låt köttet vila i 15 minuter i folie.
- Lägg potatisen i en långpanna och låt stå i ugnen i 15 minuter tills skivorna är mjuka. Skär upp köttet i 1-2 centimeter tjocka skivor och lägg på potatisbädden. Klicka på vitlökssmöret över och låt det smälta något. Behövs det extra värme gratinera snabbt i ugnen. Strö över persilja och servera.
Publicerat den
22 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar