Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pers kardemummakaka

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 12-16 portioner
Skriv ut

Här ett klassiskt recept med få ingredienser och bara att röra ihop...ett mellanting mellan sockerkaka och vetebröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj och bröa en limpform á 1 ½ l.
  3. Smält smöret. Stöt kardemumman i en mortel.
  4. Blanda mjöl, socker, kardemumma och bakpulver i en bunke.
  5. Blanda ner smör och mjölk. Fördela smeten i formen och strö över pärlsocker.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Pröva med en sticka, kakan skall vara torr i mitten.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • MammaIrene 6 februari 2009

    Inga ägg i???? Är det korekt? O i så fall, hur blir konsistensen? Blir den inte väldigt degig? MVh Irene

  • Tingeling13 9 februari 2009

    Det funkar jättebra utan ägg. Jag tog 3dl vanilj youghurt, kakan smakade jättegott men var lite svår att få genomgräddad. den stod myckelängre än de 40min som stod i receptet och ändå känndes den lite degig. Men vad detta berodde på kan jag inte yttra mig om. Det smakade gott ändå ;o).

  • mallan34 12 februari 2009

    Jättegod kaka...mkt lättgjord och resultatet blev finfint !

  • gittan-9 17 juni 2009

    En jättegod kaka. Gillar verkligen kardemumma så det passar mig. Fick grädda den ganska länge till, men vad då. Tycker att det är så ofta när man gör mjuka kakor. Så tack för den.

  • FruHerman 3 juli 2011

    Jag gjorde kakan i en rundspringform och använde 3 dl gräddfil gräddade den i 40 min! Kanon fin kaka genomgräddad, saftig och jätte god!!! Kommer att göra den igen!!! FruHerman

  • charinae 10 december 2012

    Jättegod kaka och enkel att göra. Bjöd på den på jobbet och alla gillade den. Tack för ett jättebra recept.

  • charinae 10 december 2012

    Jättegod kaka och enkel att göra. Bjöd på den på jobbet och alla gillade den. Tack för ett jättebra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.