Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persika cupcakes med mascarpone frosting

(2 kommentarer)  
Persika cupcakes med mascarpone frosting Persika cupcakes med mascarpone frosting
Skriv ut

Mascarpone är något nytt för mig, är mest van vid att använda philadelphia ost. Mascarpone har en lite mer söt smak än philadelphias syrliga och en mer 'mogen och vuxen' smak. Grymt härlig cupcake som inte är allt för söt, mascarpone frostingen var gräddig o go, verkligen värt ett försök!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt i en liten skål Vispa ihop socker och smör tills det blir fluffigt och slät. Ha i äggen, en i taget (vänta tills ena blandats i väl innan den andra tillsätts).
  3. Tillsätt hälften utav mjöl blandningen och sen hälften utav mjölken. Och sen samma sak igen. Blanda försiktigt i persikorna/nektarinerna. Fyll formarna 2/3 med smeten och in i ugnen i ca 20-25 min (tills dem fått en guld brun färg) Låt svalna.
  4. FROSTING: Vispa ihop mascarpone, florsocker och grädde till en mjuk/krämig fast konsisten (ca 1-2 min). Vispa inte för länge! Ha på valfri dekration.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • PinkLadie 11 augusti 2008

    Vilken delikat frosting! Kommer aldrig mer att använda philadelphiost. Detta var hästlängder bättre, tyckte barnen oxå... Gjorde en halv sats och hade den till 10 stora cupcakes och det blev ändå över... OBS betyg & kommentar gäller endast frostingen!

  • micheklo 3 mars 2009

    Jätte-goda muffins! Kanelen gjorde dock att mina provsmakare tyckte att de påminde lite för mycket om äpple+kanel kombinationen och persikan blev därmed bortglömd... Frostingen blev supergod och muffinsen blev saftiga! Jag kommer att göra dem igen! :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.