Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persika i sabayonsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Receptet är för färska persikor men jag gör det på konserverade och slipper hela hanteringen av kokning och dra av skalet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg de moga persikorna i kokande vatten några minuter. Kyl sedan dem i kallt vatten tills det går att dra av skalen.
  2. Koka dem sen i en svag sockerlag med lite saft från en citron. Gör stickprov precis som med potatis, och när det går lätt igenom är de färdiga. Ta dem ur pannan och låt svalna.
  3. Såsen: Allt utom vispgrädden, blandas och kokas upp under kraftig vispning. Använd en rostfri eller kopparkastrull. När det kokat upp så ta kastrullen från plattan och vispa på tills det blivit kallt. Rör försiktigt i den vispade grädden.
  4. Lägg 2 persikohalvor i portionsglas och slå lite kall sås över. Låt stå i kylskåp någon timme. Dekorera gärna med mandelflarn men viktigare är att servera det väl kylt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.