Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persika med vanilj och lemoncurd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vaniljkokta persikor på ett lager av syrlig lemoncurd ligger vackert i sitt smördegsskal.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll ut 3/4 dl av persikans egen vätska i en stekpanna tillsammans med vaniljsocker, socker och smör. Låt blandningen sjuda i ca 10 minuter.
  3. Fördela undertiden en botten av smördegen i fyra formar eller en större. Nagga kanter och botten med en gaffel.
  4. Pensla skalet med lite ägg och förgrädda i några minuter tills degen fått lite färg.
  5. Bred ut ett jämnt lager lemoncurd i botten på skalet. Placera persikorna över lemoncurden och häll försiktigt vätskan över.
  6. Grädda i ugnen i ca 10-12 minuter eller tills kanterna börjar få färg. Låt vila i minst 10-15 minuter innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.