Servera persikokakan med gräddfil och rivet citronskal.
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Börja med att smörja en ugnssäker form med diametern 24 cm.
- Skölj persikorna, skär dem i halvor och ta bort kärnorna. Skär fruktköttet i jämna klyftor och droppa över citronsaft.
- Värm mjölken till fingervärme (37°) och blanda med margarinet. Smula jästen i en bunke och lös upp den med degspadet. Rör i fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
Fortsätt degsättningen med kesella, socker, citronskal samt den glutenfria mjölmixen blandad med hjorthornssalt. Arbeta degen smidig och låt den jäsa under bakduk i bunken, 50 minuter.
- Arbeta samman degen efter jäsningen och skrapa ned den i formen. Tryck ut degen så att det bildas en fördjupning i mitten där du ska lägga persikoklyftorna. Sätt på ugnen och låt kakan jäsa medan ugnen värms, ca 15 minuter.
- Grädda kakan på andra falsen nerifrån i 30 minuter. Blanda gräddfil med rivet citronskal och servera till den ljumma kakan. Kakan kan frysas.
Publicerat den
29 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar