Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikomousse

 
Skriv ut

Ägg och mjölkfritt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda gelatinpulvret med vattnet i ett plåtmått och låt svälla i 5 minuter. Smält gelatinet i vattenbad så att det blir genomskinligt och rinnande. Tag ut måttet ur vattenbadet och låt det svalna lite.
  2. Lägg persikohalvorna i en matberedare. Tvätta citronen, riv av det yttersta skalet och lägg ibland persikorna. Häll i citronsaften och sockret.
  3. Kör matberedaren så att det blir en slät smet. Häll i gelatinblandningen och havregrädden när matberedaren är igång. Kör en stund så att allt blandas ordentligt. Häll upp moussen i en skål och ställ kallt att stelna, gärna i några timmar.
  4. Garnera med physalis, hallon eller andra frukter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.