Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikopaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Jättegott till dessert eller till fikat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop smör, mjöl, mjölk och socker till en deg. Låt vila svalt ca 1 timme.
  2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter. Riv mandelmassan grovt och blanda den med grädden. (Det ska bli en mjuk massa.) Bred ut mandelmassan i pajbotten. Låt persikoklyftorna rinna av lite och lägg dem sedan i en ring på mandelmassan.
  3. Grädda i 225 grader, tills pajen har fått fin färg och degen är klar, ca 20 minuter. Låt svalna. Smält marmeladen och pensla persikorna med den.
  4. Servera med lättvispad grädde eller glass.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • monkan1 27 januari 2008

    Testade pajen igår. Den var god !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.