Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikopaj med chokladmandelskal

 
Skriv ut

Ett pajskal som verkligen smälter i munnen med gyllenmogna persikor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200 grader. Kör mjöl, kakao, smör, mandel och florsocker till en massa som liknar grovt mjöl. Tillsätt äggulan och 1 msk vatten, fortsätt köra maskinen tills det hela går ihop till en mjuk men inte kladdig deg. Tillsätt mer vatten om det behövs. Svep in degen i plastfolie och låt vila i kylen i 30 minuter.
  2. Kavla ut två tredjedelar av degen på mjölad yta och klä en pajform med löstagbar kant. Skålla, skal och kärna ur persikorna och skiva dem ner i en skål. Blanda 5 msk socker, kanel, och majsmjöl och vänd runt tills persikobitarna är väl täckta. Skeda persikoblandningen i skalet.
  3. Kavla ut resten av degen och sporra ut 2,5 cm breda remsor. Korsa dem över persikofyllningen, pensla ändarna med lite kallt vatten så fäster de bättre. Pensla degremsorna med mjölk, strö flagad mandel över och grädda i ca 40 minuter. Pudra lite florsocker över och servera pajen varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.