Persikopaj som blir extra smakrik med engelsk marmelad på toppen. Ur Allers nr 9/12.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Pajdeg:
Nyp ihop ingredienserna och knåda ihop till en slät deg. Kavla ut degen tunt och klä en smord pajform eller 4-6 smorda portionsformar med degen. Ställ dem i frysen ca 20 minuter.
- Låt persikorna rinna av om du använder konserverade. Skala färska persikor och ta bort kärnorna. Skär persikorna i tunna skivor.
- Vispa äggulorna fluffigt med socker. Blanda ned mandelmassa, vetemjöl och gräddfil. Fördela persikor och björnbär i formen och häll över smeten. Skeda över marmeladen.
- Grädda i 30-35 minuter. Låt pajen bli ljummen eller rumstempererad och servera den gärna med vaniljsås.
Publicerat den
30 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar