Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikopaj med engelsk marmelad

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Persikopaj som blir extra smakrik med engelsk marmelad på toppen. Ur Allers nr 9/12.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Pajdeg: Nyp ihop ingredienserna och knåda ihop till en slät deg. Kavla ut degen tunt och klä en smord pajform eller 4-6 smorda portionsformar med degen. Ställ dem i frysen ca 20 minuter.
  3. Låt persikorna rinna av om du använder konserverade. Skala färska persikor och ta bort kärnorna. Skär persikorna i tunna skivor.
  4. Vispa äggulorna fluffigt med socker. Blanda ned mandelmassa, vetemjöl och gräddfil. Fördela persikor och björnbär i formen och häll över smeten. Skeda över marmeladen.
  5. Grädda i 30-35 minuter. Låt pajen bli ljummen eller rumstempererad och servera den gärna med vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.