Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikopaj med kokossmulor

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Få saker sprider en så härlig doft i köket som rostad kokos. Under kokosen gömmer sig dessutom saftigt söta persikor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp och blanda vetemjöl, potatismjöl, salt och socker. Tillsätt det kalla smöret skuret i mindre bitar och nyp ihop till en smulig massa. Blanda ungefär 1/3 av pajdegen med kokosflingorna och ställ kallt så länge. Detta ska bli kokossmulorna som toppar pajen.
  2. Knåda snabbt ihop resten av pajsmulorna till en fast deg. Tryck ut degen i ett jämnt lager i botten av en mjölad pajform, ca 28 cm i diameter. Nagga pajskalet i botten med en gaffel och låt pajen vila i kylen minst en halvtimme.
  3. Dela persikorna, ta bort kärnan och skiva fruktköttet. Lägg ut persikoskivorna i ett lager i pajformen och strö över kokossmuldegen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 175° ca 40 minuter eller tills smultäcket börjar bli gyllenbrunt.
  4. Låt svalna litet och dekorera ev pajen med färska persikoskivor. Servera gärna med hallonsorbet eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.