Få saker sprider en så härlig doft i köket som rostad kokos. Under kokosen gömmer sig dessutom saftigt söta persikor.
Instruktioner
- Mät upp och blanda vetemjöl, potatismjöl, salt och socker. Tillsätt det kalla smöret skuret i mindre bitar och nyp ihop till en smulig massa. Blanda ungefär 1/3 av pajdegen med kokosflingorna och ställ kallt så länge. Detta ska bli kokossmulorna som toppar pajen.
- Knåda snabbt ihop resten av pajsmulorna till en fast deg. Tryck ut degen i ett jämnt lager i botten av en mjölad pajform, ca 28 cm i diameter. Nagga pajskalet i botten med en gaffel och låt pajen vila i kylen minst en halvtimme.
- Dela persikorna, ta bort kärnan och skiva fruktköttet. Lägg ut persikoskivorna i ett lager i pajformen och strö över kokossmuldegen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 175° ca 40 minuter eller tills smultäcket börjar bli gyllenbrunt.
- Låt svalna litet och dekorera ev pajen med färska persikoskivor. Servera gärna med hallonsorbet eller vaniljglass.
Publicerat den
20 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar