Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikopaj med mandel

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En paj som för tankarna till medelhavet med blommande persikoträd och mandellundar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl och socker till mördegen. Tillsätt smöret i bitar och arbeta ihop till en deg med fingertopparna eller i matberedare.
  3. Tryck ut degen i en pajform, gärna en fyrkantig form med måtten 22x22 cm. Ställ i kylen i minst 30 minuter.
  4. Förbered fyllningen. Mixa sötmandlarna fint i en matberedare. Tillsätt smör, socker och vaniljsocker och mixa ihop till en smet. Tillsätt ägget och mjölken och mixa kort.
  5. Ta ut pajskalet ur kylen och nagga det med en gaffel. Förgrädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter tills degen börjar få lite färg. Sänk sedan ugnen till 175 grader.
  6. Bred fyllningen i pajskalet. Halvera persikorna, kärna ur dem och fördela dem i pajskalet. Grädda ytterligare ca 30-35 minuter i 175 grader. Låt svalna lite.
  7. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.