Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikor med halloncoulis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En enkel med raffinerad dessert. Inkokta persikor i halloncoulis, en sås av passerade bär och till det en klick konjaksgrädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla persikorna 10 sekunder i kokande vatten och lägg dem i en skål med isvatten. Skär igenom persikorna runt kärnan och vrid halvorna åt olika håll så att kärnan lossnar. Skala persikohalvorna.
  2. Häll 1 liter vatten samt sockret i en gryta och koka upp under omrörning tills sockret har smält. Rör ner vaniljpulvret och lägg i persikorna. Sänk till svag värme och låt persikorna sjuda sakta 10-15 minuter tills fruktköttet börjar bli mjukt. Låt persikorna svalna i sockerlagen.
  3. Passera 300 g hallon genom en sil över en skål. Rör ner hallonlikör och florsocker. Täck över och ställ i kylen i en timma.
  4. Vispa grädden hårt i en skål precis före serveringen och rör ner konjak. Ta fram fyra tallrikar och lägg två persikohalvor på varje. Ringla över hallonsås, klicka på grädde och garnera med resten av hallonen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.