En elegant sorbet garnerad med färska fikon i konjak.
Instruktioner
- Skölj persikorna, dela dem i fjärdedelar och ta bort kärnorna. Skär dem i bitar. Lägg i en kastrull och tillsätt socker och 1 dl vatten. Koka upp och låt sjuda på svag värme åtta minuter.
- Mixa persikokompotten till en puré och passera den genom en sil. Blanda ner citronsaft och låt svalna.
- Vispa äggvitan med en elvisp till ett hårt skum. Vänd ner äggvitan i persikopurén. Ställ in i frysen och frys i tre timmar.
- Skölj, torka av och halvera fikonen. Dofta över florsocker och ringla över konjak. Ställ in i kylen och marinera i tre timmar.
- Skär fikonen i strimlor. Dela sorbeten med en spetsig kniv och mixa den. Fördela i portionsglas, dekorera med fikon och servera genast.
Publicerat den
16 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar