Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikosorbet med färska fikon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En elegant sorbet garnerad med färska fikon i konjak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj persikorna, dela dem i fjärdedelar och ta bort kärnorna. Skär dem i bitar. Lägg i en kastrull och tillsätt socker och 1 dl vatten. Koka upp och låt sjuda på svag värme åtta minuter.
  2. Mixa persikokompotten till en puré och passera den genom en sil. Blanda ner citronsaft och låt svalna.
  3. Vispa äggvitan med en elvisp till ett hårt skum. Vänd ner äggvitan i persikopurén. Ställ in i frysen och frys i tre timmar.
  4. Skölj, torka av och halvera fikonen. Dofta över florsocker och ringla över konjak. Ställ in i kylen och marinera i tre timmar.
  5. Skär fikonen i strimlor. Dela sorbeten med en spetsig kniv och mixa den. Fördela i portionsglas, dekorera med fikon och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.