- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut
En tunn, spröd tårtbotten av pajdeg, mördeg eller smördeg med en härlig fyllning av persikor och jordgubbar eller hallon blir en uppfriskande, ganska mager tårta. Glasera med äppelgelé.
Instruktioner
- Rör matfett och socker poröst. Rör ned äggulorna och arbeta in mjölet. Forma degen till en bulle och låt den ligga i kylskåp ca 1 timme.
- Förbered frukten under tiden. Skölj persikorna, snitta dem och dra av skinnet. Skölj jordgubbar eller hallon om det behövs. Skär persikorna i klyftor och droppa över litet citronsaft, så att de inte mörknar.
- Sätt ugnen på 225°.
- Kavla ut degen till en rund kaka och klä en rund, låg form, gärna springform, med degen. Grädda ca 20 minuter eller tills botten har fått fin färg och verkar genomgräddad. Ta ut den och låt den svalna. Täck med persikor och jordgubbar eller hallon.
- Värm äppelgeléet litet så att det precis smälter. Häll det försiktigt över frukten så att den blir glaserad. Servera tårtan enbart som den är eller med vispad grädde eller glass.
Publicerat den
8 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar