Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikotårta med likörgrädde

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det här är en läcker tårta med sockerkaksbotten som smaksätts med persikolikör och en ljuvlig fyllning av grädde, persika och jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt och poröst.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke. Tillsätt mjölblandningen, äggen och persikolikören i sockersmeten.
  3. Smöra och bröa en form, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen. Grädda bottnen ca 30 minuter. Stjälp upp bottnen på ett tårtfat och låt svalna.
  4. Gör fyllningen. Vispa grädde och persikolikör. Skär persikobitarna i tunna skivor.
  5. Fördela persikoskivorna och jordgubbarna över tårtbottnen och spritsa ut grädden i ett fint mönster. Strö lite florsocker över tårtan före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.