- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En snabblagad middag som passar både vardag och fest.
Mycket smakrika och saftiga biffar.
Instruktioner
- Potatis:
Skala rödpotatis eller mandelpotatis för ca 4 pers.
Klyfta dom och koka i saltat vatten.
Låt de rinna av och pressa potatisen strax före servering.
- Biff:
Slå upp ströbröd i bunke rör ned grädden och låt det svälla. Tillsätt ägg och rör till en jämn smet.
- Mal kryddpepparkornen efter smak, gärna lite grovt.
Tillsätt älgfärsen, kryddpeppar, salt och persilja.
Rör till en fast jämn smet.
- Bryn en smörklick i stekpannan och forma biffar med fuktade händer (ca 8 st). Stek dom på medelstark värme så dom får yta på bägge sidor och droppa lite worcestersås på dom.
- Lägg över dom i en serveringspanna med lock som får stå på svag värme.
- Sås:
När biffarna är stekta lägg i en klick smör i stekpannan och vispa ned mjölet, späd sedan med lite vatten innan ni tillsätter grädden/mjölken, sojan, worcestersåsen och kryddorna.
- Garnera med persilja.
Servera med vinbärsgelé
Publicerat den
13 december 2013
Liknande recept
Skriv kommentar