Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persisk auberginelåda

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Något man kan bjuda alla på fast den är vegetarisk. Vill du göra en sjövild variation kan du blanda ner lite fräst bacon eller sidfläsk.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka lök och svamp. Skala auberginerna och skär dom i tärningar. Sautera löken och den pressade vitlöken i en stor kastrull i flera minuter. Rör ner svampen och auberginen. Häll i den pressade citronen. Fräs vidare 6-7 minuter. Tillsätt korinterna och bulguren (torr). Blanda väl. Lägg på lock och sänk värmen. Låt sjuda 10-15 minuter. Rör om ibland. Gör såsen under tiden. Smält smöret i en liten kastrull. Vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken, först lite i taget, sedan alltihop, och låt koka upp tills det tjocknar. Ta av från värmen. Tärna de hårdkokta äggen och rör ner i såsen. Sprid ut grönsaksblandningen i en liten långpanna. Häll såsen så jämnt som möjligt ovanpå. Strö paprikapulver överst och sätt in i ugnen, 175 grader 35-40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.