Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persisk kidneybönsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Mycket god tycker jag

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg bönorna i vatten över en natt. Koka upp 4-5 dl vatten och lägg i bönorna, tillsammans med 1 tsk salt. Skala potatisen och koka den antingen separat el tillsammans med bönorna (i så fall får de en fin rödfärg). Häll av vattnet när bönorna är färdigkokta och låt bönor och potatis svalna.
  2. Strimla eller hacka kålen för hand eller i matberedare.
  3. Skär gurkan och den avsvalnade potatisen och äggen i små tärningar.
  4. Blanda allt med bönorna i en skål. Rör ihop dressingen och vänd ner den. Ställ gärna salladen kallt minst ett par timmar (eller över natten) före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.