Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persisk kyckling med zucchiniris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrik, sprakande och färgglad maträtt med ljuvliga smakkombinationer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kycklingspett: Skala och riv lök och vitlök. Pressa limen. Blanda lök och vitlök med limesaft, yoghurt, olivolja, saffran, gurkmeja, salt och svartpeppar. Skär kycklingen i 2 cm stora tärningar. Blanda kycklingen med yoghurten och låt stå i kylen i minst 6 timmar, eller över natten. Trä sedan kycklingbitarna på spetten, grilla dem runt om ca 10 minuter. Vänd då och då.
  2. Zucchiniris: Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skiva zucchinin i ca 1 cm tjocka skivor, grilla dem någon minut på varje sida. Krydda med salt och peppar. Plocka och hacka persiljan grovt. Vänd ner zucchini och persiljan i riset. Salta och peppra. Strö över granatäppelkärnorna.
  3. Servera kycklingspetten med zucchiniriset och lite extra yoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.