Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persisk kycklinggryta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Variera genom att tillsätta medelhavsgrönsaker som aubergine, zuccini och paprika. Skär i mindre bitar, stek i olja och tillsätt 15 minuter innan grytan är klar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn kycklinglåren, några i taget, i olja. Lägg över i en gryta.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök, stek den olja tills den mjuknar.
  3. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en stund. Häll i vattnet (gärna kokande) Blanda i resterande ingredienser UTOM redningen och persilja.. Låt såsen koka upp, häll den över kycklingen.
  4. Låt kycklingen sjuda under lock i ca: 30 minuter. Rör i maizenaredningen och låt koka 1 minut. Lägg upp på ett fat. Strö över persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.