Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persisk saffranskyckling med berberisris

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fett är nödvändigt för att vår kropp ska fungera. Kyckling på persiskt vis som lagas på ett något svenskare sätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär varje kycklingfilé i 2-3 långsmala bitar.
  2. Blanda saffran, gurkmeja, olivolja, chilifrukt, pressad vitlök, salt och peppar i en liten skål. Tillsätt kycklingfilén och låt den marineras i cirka 15 minuter.
  3. Trä kycklingköttet på grillspett. Stek grillspetten i olja i en stekpanna.
  4. Riset: Fräs berberisbären i lite margarin i en kastrull. Tillsätt vatten och socker och låt alltsammans småfräsa någon minut under omrörning. Ställ kastrullen med bären åt sidan.
  5. Fräs basmatiriset i lite margarin i en annan kastrull. Tillsätt saffran, vatten och salt enligt anvisningen på paketet. Låt riset koka i 20 minuter. Tillsätt berberisbären.
  6. Blanda samman alla ingredienser till den kalla såsen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • martina63 17 juni 2011

    Jätte gott! en 4:a av mig :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.