Fett är nödvändigt för att vår kropp ska fungera.
Kyckling på persiskt vis som lagas på ett något svenskare sätt.
Instruktioner
- Skär varje kycklingfilé i 2-3 långsmala bitar.
- Blanda saffran, gurkmeja, olivolja, chilifrukt, pressad vitlök, salt och peppar i en liten skål.
Tillsätt kycklingfilén och låt den marineras i cirka 15 minuter.
- Trä kycklingköttet på grillspett.
Stek grillspetten i olja i en stekpanna.
- Riset:
Fräs berberisbären i lite margarin i en kastrull.
Tillsätt vatten och socker och låt alltsammans småfräsa någon minut under omrörning.
Ställ kastrullen med bären åt sidan.
- Fräs basmatiriset i lite margarin i en annan kastrull.
Tillsätt saffran, vatten och salt enligt anvisningen på paketet. Låt riset koka i 20 minuter.
Tillsätt berberisbären.
- Blanda samman alla ingredienser till den kalla såsen.
Publicerat den
23 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jätte gott! en 4:a av mig :-)