Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persisk soppa med lammfärs

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En annorlunda soppa som doftar och smakar av orientaliska kryddor som kanel, mynta och aprikos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till lammfärsbullarna i en skål. Forma valnötsstora bullar av färsen och ställ dem kallt.
  2. Skala och hacka löken. Strimla aprikoserna. Smält smöret i en tjockbottnad gryta. Lägg i löken och bryn den på medelvärme ett par minuter tills den blivit genomskinlig.
  3. Blanda ner gurkmeja, kanel och ris och bryn ett par minuter under omrörning. Tillsätt aprikoser och buljong.
  4. Koka upp soppan. Lägg i lammfärsbullarna och kikärtorna. Låt soppan puttra cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera med myntablad och servera med en klick crème fraiche om så önskas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.