God och mustig vegogryta med vintergrönsaker, aprikoser, tranbär, saffran och pärlcouscous som dessutom blir väldigt vacker. Som pricken över i strös myntablad och rostade mandelspån över vid serveringen.
Låt dig inte avskräckas av den långa ingredienslistan. Grytan går väldigt fort att göra!
Instruktioner
- Blanda couscous med tranbär. Täck med 1 liter kokande vatten och låt stå i 20 minuter. Häll sedan av vätskan. Skala rotselleri och morot och skär i tärningar. Hacka löken grovt. Skiva selleristjälkarna i 1 cm tjocka bitar. Fräs rotselleri, morot, lök och selleristjälkar i en gryta i olja ca 5 minuter.
- Tillsätt kryddorna och aprikoserna och fräs ytterligare några minuter. Blanda saffran med 1 liter kokande vatten och buljongtärning. Häll det sedan i grytan och låt sjuda ca 10 minuter.
- Skär auberginen i bitar. Skala butternutsquashen och skär 2 cm stora tärningar. Blanda ner i grytan och låt sjuda ytterligare 10 minuter. Smaka av med citronsaft. Tillsätt couscousen och koka 5 minuter tills allt är riktigt varmt.
- Garnera med myntablad och rostade mandelspån och servera!
Publicerat den
26 januari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar