Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persisk yoghurtsoppa med köttbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En intressant soppa

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda youghurt, ris, ägg, mjöl och kryddor i en 3-liters kastrull. Tillsätt vatten och rör om. Låt sjuda på svag värme i 30 minuter. Rör om då och då.
  2. Blanda köttfärs, lök, salt och peppar i en skål. Rulla smeten till små köttbullar.
  3. När soppan har tjocknat något tillsättes persilja, kikärter, salladskål och köttbullar. Låt soppan sjuda i ytterligare 30 minuter och rör om då och då. Hacka under tiden vitlöken och bryn den helt kort i det smälta smöret. Tillsätt mynta och rör om ordentligt. Servera soppan i portionsskålar med en sked vitlökssås i varje.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • garonneman 24 februari 2010

    ska det vara salladskål eller salladslök?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.