Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persiskt bröd

 
  • Serverar: 35-40 portioner
Skriv ut

Mjölkfritt och nyttigt bröd. Som tekakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Linfröavkok - häll lika mycket vatten som linfrön i en kastrull – koka upp några minuter, ta sedan av plattan och använd ”spadet”. släng linfröna om du inte kommer på att använda dom till något annat.
  2. Koka upp vetekross och vatten. Låt svalna.
  3. Finfördela jästen i en stor bunke. Värm mjölken till 37 grader. Blanda med salt, olja och sirap. Häll det över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt linfröavkoket och det mesta av vetemjölet (spara 2-3 dl till utbakning) och vetekrossen.
  4. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa under duk en timme. När det börjar närma sig – sätt ugnen på 275 grader (funkar även med 250 grader för oss inte har superduper-ugn).
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 35-40 delar. Platta till dom med handflatan till små tekakor.
  6. Blanda havremjölen och vattnet och pensla med vätskan. Strö på sesamfrön/solrosfrön och klappa in dom i brödet med undersidan av en sked. Nagga brödet innan det ska in i ugnen.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min (lite längre om du har 250 grader) tills bröden får en fin brun färg.
  8. Låt svalna på galler under duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.