Mjölkfritt och nyttigt bröd. Som tekakor.
Instruktioner
- Linfröavkok - häll lika mycket vatten som linfrön i en kastrull – koka upp några minuter, ta sedan av plattan och använd ”spadet”. släng linfröna om du inte kommer på att använda dom till något annat.
- Koka upp vetekross och vatten. Låt svalna.
- Finfördela jästen i en stor bunke. Värm mjölken till 37 grader. Blanda med salt, olja och sirap. Häll det över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt linfröavkoket och det mesta av vetemjölet (spara 2-3 dl till utbakning) och vetekrossen.
- Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa under duk en timme. När det börjar närma sig – sätt ugnen på 275 grader (funkar även med 250 grader för oss inte har superduper-ugn).
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 35-40 delar. Platta till dom med handflatan till små tekakor.
- Blanda havremjölen och vattnet och pensla med vätskan. Strö på sesamfrön/solrosfrön och klappa in dom i brödet med undersidan av en sked. Nagga brödet innan det ska in i ugnen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min (lite längre om du har 250 grader) tills bröden får en fin brun färg.
- Låt svalna på galler under duk.
Publicerat den
7 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar