Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Peruanska potatisbakelser

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Otroligt vacker bakelse med två goda lager.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lager 1: Koka potatisarna i saltat vatten ca 30 minuter. Mixa koriandern (hela växten ska med) med lite vatten. Skala och pressa potatisen, blanda med koriander, sambal oelek, gurkmeja och salt. Droppa i lite av oljan i taget. Blanda inte för mycket och för länge, då blir smeten seg.
  2. Lager 2: Skär kryddorna fint, skiva och strimla ingefäran. Blanda alla ingredienser.
  3. Använd en rund form utan botten, ca 4 cm i diameter, för att forma potatisbakelsen. Börja med att lägga potatisblandningen i botten. Sedan lägger du ett lager av räkröran. Lyft bort formen och upprepa. Garnera med laxrom och dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.