Pesto är en sås som man använder främst till pastan (allra bäst till pasta sorten Trofie) med ursprung i Italien, Genova. Traditionen säger att man egentligen ska stöta den i en mortel. Nu finns det en mängd varianter som kallas för pesto, det vanligaste är att byta pecorinon mot Grana Padano eller Parmigiano-Reggiano. Receptet som ni finner här under är det originella receptet fast jag har använt mig av mixern för att jag ännu inte har en mortel hemma:). Kom ihåg att vitlöken tenderar att bli skarpare i smaken om man använder mixern istället för morteln så använd endast en halv klyfta vitlök.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Jättegott! Vi gillar verkligen vitlök så jag tog några extra klyftor i peston. Jag hade varken pecorino ost eller pinjenötter hemma, så jag tog i extra parmesanost och sötmandel istället det gick (lika?) bra. Det blev jättegott ändå. Tack för ett riktigt gott recept! :)