Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pesto Genovese

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 dag 15 minuter
Skriv ut

Pesto är en sås som man använder främst till pastan (allra bäst till pasta sorten Trofie) med ursprung i Italien, Genova. Traditionen säger att man egentligen ska stöta den i en mortel. Nu finns det en mängd varianter som kallas för pesto, det vanligaste är att byta pecorinon mot Grana Padano eller Parmigiano-Reggiano. Receptet som ni finner här under är det originella receptet fast jag har använt mig av mixern för att jag ännu inte har en mortel hemma:). Kom ihåg att vitlöken tenderar att bli skarpare i smaken om man använder mixern istället för morteln så använd endast en halv klyfta vitlök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nyp av basilika bladen, skölj och torka dem väl. Börja med att mala basilikabladen tillsammans med vitlöken, pinjenötterna och en nypa salt i en mortel eller kör allt i en mixer. Kom ihåg att lägga i lite mindre vitlök om ni använder er utav mixern. Därefter mal ner osten och till sist häll på olivoljan och rör ihop tills peston blir en jämn och krämig konsistens. Häll i peston i en burk och låt den stå i kylskåpet i ett dygn.
  2. Råd: Arbetet med peston måste ske snabbt för att undvika problem med oxidation. Hoppas ni gillar det!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LenaBE1 3 maj 2013

    Jättegott! Vi gillar verkligen vitlök så jag tog några extra klyftor i peston. Jag hade varken pecorino ost eller pinjenötter hemma, så jag tog i extra parmesanost och sötmandel istället det gick (lika?) bra. Det blev jättegott ändå. Tack för ett riktigt gott recept! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.