Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pesto på svenskt vis

(1 kommentar)  
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Här är en del basilika utbytt mot persilja för att peston ska passa även till våra klassiska svenska rätter. Ja kanske även till husmanskosten. Håller 1-2 veckor i kylskåp

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj örterna och låt dem torka. Repa bladen från stjälkarna. Skala och grovhacka vitlöken och hacka även nötterna.
  2. Stöt örterna lite i taget, i en mortel med vitlöken och pinjenötterna eller kör det i en mixer. Riv parmesanosten fint. OBS: det är viktigt att osten är finriven.
  3. Rör ner osten lite i taget i de finfördelade ingredienserna i morteln eller mixerkannan. Tillsätt oljan i en fin stråle medans du rör om tills peston känns riktigt krämig.
  4. Smaka av med salt och peppar och häll upp i små burkar. Avsluta med ett tunt lager olivolja överst i burken.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sussilo56 22 juli 2010

    Tack för ett härligt pestorecept! Jag odlar både basilika och persilja och har tänkt i åratal att jag som älskar pesto borde göra den själv. Och det blir verkligen skillnad jämfört med köpt pesto. Den här peston kommer jag att göra många gånger och säkert också ta med mig som en liten present istället för en blomma. Fortsatt skön sommar!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.