Perfekta buffébröd med en kärna av dillpesto.
Passar bra till sommarens lax-, sill- och skaldjursrätter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av vattnet, rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, salt och rapsolja.
Blanda ner mjölet och arbeta degen i minst 10 minuter, gärna i maskin.
Låt jäsa till dubbel storlek, ca 40 minuter.
- Rosta solroskärnorna i en het panna. Mixa solroskärnor och dill (hela knippan) tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta.
Skrubba citronen i hett vatten, riv skalet och tillsätt det och olivolja. Mixa allt till en jämn massa.
Blanda ner osten, salta och peppra.
- Smörj 12 portionsformar i aluminium eller en muffinsplåt.
Forma degen till en rulle och skär rullen i 12 bitar.
Lägg bitarna i formarna och tryck till en aning.
Gör sedan ett hål med fingret i varje degbit och fyll hålet med 1 msk pesto.
Låt jäsa under duk i 30 minuter.
- Strö över lite riven ost och grädda i ca 10 minuter.
Publicerat den
11 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar