Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pestofyllda kuvertbröd

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Perfekta buffébröd med en kärna av dillpesto. Passar bra till sommarens lax-, sill- och skaldjursrätter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av vattnet, rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, salt och rapsolja. Blanda ner mjölet och arbeta degen i minst 10 minuter, gärna i maskin. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 40 minuter.
  3. Rosta solroskärnorna i en het panna. Mixa solroskärnor och dill (hela knippan) tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta. Skrubba citronen i hett vatten, riv skalet och tillsätt det och olivolja. Mixa allt till en jämn massa. Blanda ner osten, salta och peppra.
  4. Smörj 12 portionsformar i aluminium eller en muffinsplåt. Forma degen till en rulle och skär rullen i 12 bitar. Lägg bitarna i formarna och tryck till en aning. Gör sedan ett hål med fingret i varje degbit och fyll hålet med 1 msk pesto. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
  5. Strö över lite riven ost och grädda i ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.