Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pestoinbakad lammytterfilé med rödvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Toppengott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rödvinssås: Skär baconen i små bitar och bryn dem i lite smör. Tag upp baconhacket och lägg det på ett fat. Skala och strimla lök och vitlöksklyftorna och bryn det rejält i baconfettet, tillsätt mer smör om det behövs. Tillsätt farinsocker och låt det bli karamelliserat. Var försiktig så att det inte bränns. Häll över vinet och koka ihop till 2/3 återstår. Tillsätt vatten och kalvfond. Koka ihop tills ca 4 dl vätska återstår. Rör ut maizenan i vattnet och vispa ner det i såsen. Lägg i baconhacket. Koka upp och smaka av med sherryvinäger.
  2. Lammfilé: Torka köttet och peppra lätt. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn filéerna hastigt runt om. Salta och lägg över filéerna i en långpanna och fördela peston över köttet.
  3. Sätt ugnen på 125 grader. Ugnstek köttet 15-20 minuter med en inner temperatur på 58 grader. Ta då ut det ur ugnen och låt vila under folie cirka 10 min. Skär upp och servera med tillbehören.
  4. Dillpesto: Ha i dill, pinjenötter och vitlök i en mixer. Kör till slät konsistens. Blanda dillmixen med prästosten och smaka av med salt. Ställ peston i kylen tills den ska användas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.