- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Prövade detta recept då jag ville göra en annorlunda sallad och blev mycket nöjd.
Instruktioner
- Tillaga linserna enligt beskrivningen på förpackningen. Skär kycklingen i lillfingerstora strimlor och blanda dessa med peston, låt marinera i kylskåp i 1 timme eller mer.
- Stek kycklingen i 1 msk olivolja 5-6 minuter. Skala, halvera och skär löken, vitlöken och purjolöken i skivor 3-4 mm breda. Skala och finriv ingefäran.
- Fräs lök, vitlök, purjolök, ingefära och sambal oelek i 1 msk olivolja på medelstark värme tills dess att löken blir mjuk. Det tar 3-4 minuter. Tillsätt citronjuicen och rivet citronskal, koriander, spiskummin och honung och låt allt fräsa i ytterligare 3 minuter.
- Blanda i de kokta linserna och smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och strö över den. Låt linssalladen svalna något. Dela och kärna ur gurkan och skär den i skivor. Strimla kålen fint. Dela, kärna ur och skär avokadon i tärningar.
- Blanda ner gurkan, kålen, avokadon och rucola salladen i linsblandningen. Servera salladen med pestokycklingen och ingefärsyoughurt (se separat recept).
Publicerat den
9 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar