Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pestokyckling med linssallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Prövade detta recept då jag ville göra en annorlunda sallad och blev mycket nöjd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillaga linserna enligt beskrivningen på förpackningen. Skär kycklingen i lillfingerstora strimlor och blanda dessa med peston, låt marinera i kylskåp i 1 timme eller mer.
  2. Stek kycklingen i 1 msk olivolja 5-6 minuter. Skala, halvera och skär löken, vitlöken och purjolöken i skivor 3-4 mm breda. Skala och finriv ingefäran.
  3. Fräs lök, vitlök, purjolök, ingefära och sambal oelek i 1 msk olivolja på medelstark värme tills dess att löken blir mjuk. Det tar 3-4 minuter. Tillsätt citronjuicen och rivet citronskal, koriander, spiskummin och honung och låt allt fräsa i ytterligare 3 minuter.
  4. Blanda i de kokta linserna och smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och strö över den. Låt linssalladen svalna något. Dela och kärna ur gurkan och skär den i skivor. Strimla kålen fint. Dela, kärna ur och skär avokadon i tärningar.
  5. Blanda ner gurkan, kålen, avokadon och rucola salladen i linsblandningen. Servera salladen med pestokycklingen och ingefärsyoughurt (se separat recept).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.