Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Räddningsplanka! Enkel men festlig och god och kan helt enkelt inte bli misslyckad. Har vunnit pris i mattidning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skiva fänkålen och vitlöken. Skålla, skala och skiva tomaterna. Fräs fänkål och vitlök i oljan, tillsätt tomater, buljon och vin samt ev. salt och peppar. Låt putttra c.a 10 min. Rör om och smaka av.
  2. Häll grönsaksröran i smord ugnsform och lägg i laxbitarna. Täck laxbitatarna med pesto. Ca 12 min i ugn, 225 grader.
  3. Servera gärna med pressad potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jzw0010 31 juli 2009

    Har aldrig ätit fänkål förut men bestämde mig för att ändå prova receptet då jag just gjort hemgjord pesto. Var väldigt skeptisk under tiden jag lagade maten med alla olika smaker, men det var nog bland det godaste jag har ätit!! Hela familjen älskade det! Rekommenderas VARMT!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.