- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Detta recept tillägnas storfiskaren Göran E. Jag lagade detta recept på en fin blank, nyfångad havsöring från Österlen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225*
- Täck en ugnsfast form med folie som du smörjer in med lite olja
- Lägg fiskefilén (ca 6hg) med skniisidan nedåt i formen. Kläm över en klyfta eller två av citronen. Tag ett par varv med pepparkvarnen och sedan lite flingsalt
- blanda peston med ca 1 msk ströbröd. Rör om så att det blir en massa. Fördela peston över fisken och sätt in mitt i ugnen. Rör i ca m msk ströbröd i rikligt med nyriven parmesanost. Efter ca 10 minuter, tag ut fisken och strö över parmesanosten. Låt stå ca 5 minuter så att osten får en fin yta.
- Servera med kokt, pressad potatis
Publicerat den
17 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar