Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pestoöverbakad havsöring

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta recept tillägnas storfiskaren Göran E. Jag lagade detta recept på en fin blank, nyfångad havsöring från Österlen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225*
  2. Täck en ugnsfast form med folie som du smörjer in med lite olja
  3. Lägg fiskefilén (ca 6hg) med skniisidan nedåt i formen. Kläm över en klyfta eller två av citronen. Tag ett par varv med pepparkvarnen och sedan lite flingsalt
  4. blanda peston med ca 1 msk ströbröd. Rör om så att det blir en massa. Fördela peston över fisken och sätt in mitt i ugnen. Rör i ca m msk ströbröd i rikligt med nyriven parmesanost. Efter ca 10 minuter, tag ut fisken och strö över parmesanosten. Låt stå ca 5 minuter så att osten får en fin yta.
  5. Servera med kokt, pressad potatis

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.